Jarní výprodej je tu! Nakupujte za zvýhodněné ceny.

Apatit - jeho význam a účinky

Apatit údajně spojuje ducha a tělo, srovnává energetické toky a zesiluje spojení s vyšším „já”. Jeho účinky jsou tedy velmi komplexní. V některých kulturách se používá při spánku, aby pomohl lépe porozumět snům. Apatit je často spojován s podporou komunikace a sebevyjádření. Může pomoci zlepšit schopnost komunikovat s ostatními a vyjádřit své myšlenky a pocity jasněji. Říká se o něm, že je vhodný pro řečníky a na odbourání stresu při veřejném vystupování. Dodává nadhled, sílu a rozhodnost. Někteří věří, že apatit může pomoci zvýšit koncentraci a mentální jasnost. Může být užitečný při studiu a učení. Apatit údajně doplňuje energii. Podporuje sebevědomí a otevřenost. Potlačuje lhostejnost, nepřátelství a napomáhá odstranit negativní myšlení.
V duchovní a energetické léčbě je apatit někdy používán k harmonizaci tělesných energií a čaker. Má pověst jako kámen, který pomáhá vyrovnat energii a odstranit blokády.

Říká se, že při meditaci pomáhá navazovat spojení s vyššími bytostmi a duchovními entitami.

Naleziště: Rakousko, Německo, Rusko, Mexiko, USA, Brazílie, Madagaskar a Česká republika (Písecko).

Vhodný pro tato znamení: Blíženci, Panny.

  • Čištění: Očištění provádějte pod proudem vlažné vody nebo jej nechejte přes noc v misce s vodou a křišťálem.
  • Dobíjení, následující po očištění: Apatit dobíjejte na nepřímém slunci nebo na křišťálové drúze.

Barva: Apatit se může vyskytovat v odstínech bezbarvých až po odstíny růžové, žluté, zelené, modré a fialové. Danou barvu a její odstín určují vždy chemické příměsi. V bižuterii se nejčastěji používají odstíny modré, které pochází nejčastěji z Brazílie. 

Na našem e-shopu najdete apatit hned v několika velikostech a typech. Přírodní apatit nabízíme ve velikosti 2, 3, 4, 6 a 8 mm. Kromě přírodní lesklé varianty máme i matnou. V nabídce z apatitu máme také oválky nebo i zlomky.

Přírodní apatit - korálky, modré  Přírodní apatit - korálky, broušené Přírodní apatit - oválky, 8~15x7~12x4~12mm Apatit zlomky, korálkyPřírodní apatit - korálky, modré Přírodní apatit - korálky, broušené, modré - 3 mm

Doporučené produkty6