Jarní výprodej je tu! Nakupujte za zvýhodněné ceny.

Citrín - jeho význam a schopnosti

Citrín je znám jako účinný čistič a regenerátor. Uchovává v sobě sluneční energii. Díky tomu předává teplo, energii a zvyšuje tvůrčí schopnosti. Údajně pohlcuje, proměňuje a rozptyluje negativní energii. Zbavuje strachu z noci a předchází nočním můrám. Pomáhá překonat deprese, smutek a špatné myšlenky. Mezi jeho další pravděpodobné schopnosti patří dodávání síly, sebedůvěry a pozitivního pohledu na svět. Posiluje individualitu. Zvyšuje motivaci a sebevyjádření. 

Pokud špatně snášíte kritiku, tak citrín je právě pro vás tím pravým minerálem. Rozvíjí údajně optimismus a pozitivní postoj.

Naleziště: Španělsko, Brazílie, Madagaskar i Česká republika (západní Morava)

Vhodný pro tato znamení: Blíženci, Býk, Lev, Panna.

Čištění: Očištění provádějte pod vlažnou tekoucí vodou.

Dobíjení, následující po očištění: Citrín dobíjejte jen na nepřímém slunci.

Barva: Jak již název napovídá, zbarvení citrínu jsou především odstíny žluté (světlé až kouřové). Od barvy se také údajně odvíjí cena citrínu. Dražší varianty poznáme hlavně díky žlutohnědému, oranžovému či žlutozlatému odstínu. 

Na našem e-shopu najdete citrín ve velikosti 2, 3, 6 a 8 mm. Kromě toho zde také naleznete zlomky, které se prodávají na váhu. Novinkou na našem e-shopu je surový citrín.

Přírodní citrín - korálky, žluté, 8 mm Přírodní citrín - korálky, broušené, žluté, 3 mm Přírodní citrín- zlomky, žluté Surový citrín, do 50g

Doporučené produkty2