Jarní výprodej je tu! Nakupujte za zvýhodněné ceny.

Co jsou to dZi korálky?

Nedávno jsme na náš e-shop přidali nový druh přírodního AchátuAchát dZi tibetské korálky. A v tomto článku bychom se s vámi rádi podělili o to, co to ty dZi korálky vlastně jsou.

DZi jsou od nepaměti považovány za ochranné amulety a mají údajně pozitivní ochranné účinky. Mají velký význam v asijských kulturách, zejména pak v tibetské kultuře, odkud pravděpodobně pocházejí. Pozor však na výslovnost, dZi se čte jako “zee”, což je pro spoustu lidí velkým překvapením.

achát dzi korálky v náramkuŠpatnou zprávou je, že originální dZi kámen lze dnes už jen těžko sehnat, musíme se tedy spokojit pouze s jeho věrnou kopií. Už ve středověku se dZi korálky vyráběly z přírodního Achátu, což vydrželo dodnes. Achát se broušením a zdobením upravuje právě do dZi stylu. Nejčastěji je zdoben oky, jejichž počet a kvalita ukazují hodnotu a kvalitu daného kamene. Vzory však mohou být složeny z vln, kruhů, oválů, pruhů, čar, „cik cak“ čar či jiných symbolických tvarů. Dzi korálky mohou mít díky dobarvování nejrůznější barvy. Často se však jedná o odstíny hnědé až černé se vzory ve slonovitě bílé barvě.

Dzi se do češtiny překládá jako lesk, jas nebo nádhera a v (mandarínské) čínštině se dzi kameny označují jako „nebeské perly“. Pravdou je, že i ty vypadají v náramcích naprosto božsky a díky svému vzhledu se jedná o velmi originální kousky.

 

 

Význam dZi kamenů dle počtu ok:

2 oka – kámen vztahů – přináší harmonii a lásku, dlouhodobějším vztahům prý dokáže dodat novou energii, harmonii a do rodin přináší štěstí. A pozor, pokud v žádném milostném vztahu nejste, může vám pomoci najít spřízněnou duši.

3 oka – kámen pohody a štěstí – přináší údajně štěstí, pohodu, dlouhověkost a dokonce i bohatství. Pozitivně se také projevuje na zdraví, podporuje fyzickou zdatnost, mysl i srdce.

5 ok – kámen bohatství – pět ok je symbolem pro bohatství, peníze a dlouhověkost. Podporuje prý úspěch zejména v materiální rovině a napomáhá k dosažení vytyčených cílů. Pokud chcete pomoci se zvládnutím životních změn, je to kámen právě pro vás.

6 ok – kámen bloků – říká se o něm, že napomáhá k odstranění šesti základních bloků lidského života – nemoci, nehody, chudobu, nešťastné náhody, podvody a neočekávanou smrt. Dále může být nápomocen lidem, kteří začínají novou kariéru nebo se snaží posunout v životě o krok dále. 

9 ok – kámen štěstí – má velkou sílu, přináší prý štěstí a požehnání. Napomáhá k rozvoji inteligence a moudrosti daného jedince a zlepšuje zdraví. Údajně má účinky na rozmnožování a rozšiřování bohatství a podporuje úspěch v oblasti kariéry a podnikání. Mimo pomáhá odstranit překážky, které nás mohou brzdit. Kámen s devíti oky je považován za krále všech dZi kamenů.

A jaké dZi korálky můžete najít u nás na e-shopu? 

Zdobené oky

Přírodní achát - tibetské korálky dZi, hnědočerné Přírodní achát - tibetské rondelky dZi, bíločerné Přírodní achát - tibetské oválky dZi, hnědozelené Přírodní achát - tibetské oválky dZi, hnědozelené 

Přírodní achát - tibetské oválky dZi, hnědočerné, Přírodní achát - tibetské korálky dZi, hnědé Přírodní achát - tibetské rondelky dZi

Zdobené vlnkami 

Přírodní achát - tibetské korálky dZi, broušené, žlutočerné  

Zdobené kruhy 

Přírodní achát - tibetské korálky dZi, broušené Přírodní achát - tibetské korálky dZi, broušené, bílé 

Ostatní symboly

Přírodní achát - tibetské oválky dZi, bílohnědé <