Jarní výprodej je tu! Nakupujte za zvýhodněné ceny.

Gold filled komponenty, proč si je zamilujete?

Co jsou gold filled komponenty?

Jedná se o komponenty, u kterých se na obecný kov (nejčastěji mosaz) tzv. plátováním aplikuje tenký plíšek zlata. Jedná se o velmi pevné spojení, jehož vrstva je řádově větší než u běžného pozlacení. Ryzí zlato tvoří celkem cca 5 % z celkové váhy. Díky tomu jsou tyto komponenty podstatně odolnější a je možné je vystavit krátkodobému styku s vodou.

Jaké jsou hlavní výhody gold filled komponent?

Hlavním benefitem oproti ryzímu zlatu je cena. Gold filled komponenty zakoupíte za výrazně nižší částku. Dalším benefitem je odolnost a vzhled. Gold filled komponenty jsou svým vzhledem velmi podobné ryzímu zlatu. Oproti pozlaceným šperkům z kovu nebo stříbra je jejich odolnost výrazně delší (samozřejmě v závislosti na péči o komponenty).

Jak se o gold filled komponenty starat?

Stejně jako u zlata, tak i u gold filled komponent může dojít časem k "zašpinění". K obnovení lesku lze použít například bavlněnou hadřičku. Při větším znečištění je možné ponořit komponenty do mýdlové vody a následně vyčistíme např. pomocí jemného kartáčku.

Dále je potřeba dát pozor na styk s chemikáliemi nebo parfémy. Všeobecně platí, že šperky bychom měli dle pravidla "last on, first down" poslední oblékat a první sundávat.

Jak poznáte gold filled komponenty na nubiu?

Všechny gold filled komponenty jsou označeny štítkem, který se objevuje ve výpisu kategorie a detailu produktu (viz. screen).


Využité zdroje:

Doporučené produkty12