Jarní výprodej je tu! Nakupujte za zvýhodněné ceny.

Háčkovaná gumička do vlasů s korálky

Tentokrát vám přinášíme návod na háčkovanou gumičku do vlasů (anglicky se jí říká scrunchie), kterou si dozdobíme minerálními korálky. Jakou barvu si vyberete, to je na vás. My jsme zvolili tyrkysovou a do kontrastu jsme s ní sladili korálky z bílého nefritu.

Co budeme potřebovat:

Žinylkovou přízi

Korálky z bílého nefritu o průměru 8 mm

Nit v barvě příze

Obyčejnou gumičku do vlasů

Háčkovací háček, nůžky, vteřinové lepidlo

1. krok

Začneme tím, že si na gumičku přivážeme žinylkovou přízi. Dvakrát zasukujeme a pevně utáhneme.

hackovana gumicka

2. krok

Nyní přichází na řadu háčkování. Uháčkujeme 3 řetízková oka, která nám nahradí dlouhý sloupek. Poté další 2 řetízková oka a jeden dlouhý sloupek, který chytáme přes gumičku.

hackovana gumicka

3. krok

Tímto způsobem - 1 dlouhý sloupek 2 řetízková oka - obháčkujeme celou gumičku. Během háčkování postupně posouváme napletenou část k sobě, aby se vytvořily husté vlnky. Jak moc husté, to si zvolíte sami, podle toho kolik sloupků a ok uděláte.  Na závěr konec příze ustřihneme, zasukujeme a zajistíme troškou vteřinového lepidla.

hackovana gumicka

4. krok

Teď začneme připevňovat korálky, kterých jsem použila 22 ks, ale toto číslo se bude lišit podle počtu dlouhých sloupků, které uháčkujeme. Do jehly si navlečeme nit v barvě příze. Nit přichytneme ve vrcholu dlouhého sloupku tak, že uděláme smyčku.

hackovana gumicka

5. krok

Nyní na nit navlečeme korálek, který stáhneme až k přízi.

hackovana gumicka

6. krok

Korálek 3x provlékneme dokola skrze dlouhý sloupek a pořádně utáhneme. Nakonec zajistíme dvojitým sukem. Počet použitých korálků se bude lišit podle počtu dlouhých sloupků. Já jsem vždy umisťovala korálek ob jeden dlouhý sloupek.

hackovana gumicka

7. krok

Máme hotovo! Neokoukaná vlasová ozdoba a občas i nevšední náramek. :)

hackovana gumicka

Zkoukněte i video návod níže, ať lépe vidíte, jak na to.

Děkujeme Manufaktera za nevšední nápad a návod.