Jarní výprodej je tu! Nakupujte za zvýhodněné ceny.

Jak navlékat korálky pomocí korálkovací jehly?

Často nám chodí dotazy na to, co to vlastně korálkovací jehla je a jak se používá. Abychom vám to usnadnili, vytvořili jsme pro vás obrázkový návod, jak se s jehlou zachází.

Korálkovací jehla se využívá v případě, kdy chcete navlékat korálky na návlekový materiál dvojitě. My navlékáme všechny naše náramky na dvojitou lycru, právě pomocí korálkovací jehly. Náramky pak  hezky drží tvar a jsou dostatečně elastické. Na konci pak stačí udělat 3 uzlíky. Uzlík navíc můžete schovat do posledního korálku, takže jej není vůbec vidět. 

A jak korálkovací jehla vypadá? Korálkovací jehla je podobná té klasické, kterou máme každý doma v šitíčku. Liší se ale svoji délkou a hlavně velikostí oka, které je v podstatě přes celou délku jehly.

korálkovací jehla  navlékání korálků na lycru

Použití korálkovací jehly je úplně jednoduché. 

1. Okem jehly stačí provléct návlekový materiál. V našem případě lycru. 

navlékání korálků na lycru a elastomer lycra na navlékání korálků

Délku lycry zvolte o několik centimetrů delší, než má být váš náramek (doporučujeme minimálně o 5 cm). To hlavně z důvodu, aby se vám navlékalo pohodlně a korálky vám nikam neutíkaly. Na opačném konci lycry můžete oba konce spojit pomocí uzlíku, aby se vám korálky nevyvlékaly pryč z lycry.

2. Začněte přes jehlu navlékat korálky

navlékání korálků jak navlékat korálky na náramek

Před tím, než začnete navlékat, je dobré si ujasnit, jak bude náramek vypadat. Korálky doporučujeme začít navlékat "od zadu". Tedy od místa, které bude naproti středu, který chceme mít viditelný vepředu náramku (na hřbetu ruky). Abychom si usnadnili hledání konce náramku, je možné si od středu na obě strany odpočítat stejný počet korálků. 

Pomocí jehly tedy navlékáme korálky a komponenty v požadovaném pořadí a délce. Pokud si nejste jisti kolik korálků na náramek budete potřebovat nebo jak dlouhý by váš náramek měl být, přečtěte si naše předcházející články.

navlékání náramku z minerálů

3. Rozstřihneme lycru na 2 části

ukončení náramku náramek z minerálů, jak navlékat

Pokud má váš náramek už požadovanou délku, stačí lycru u jehly rozstřihnout na 2 kusy a jehlu vyvléct.

4. Spojte konce uzlíkem

ukončení náramku uzlíkem

Teď už jen stačí spojit konce pomocí uzlíku. My doporučujeme udělat uzlíky 3. Uzlík hezky drží a je pořád natolik malý, abyste ho mohli schovat do posledního korálku a nešel vidět.

A to je vše. :) 

Pokud si ještě lámete hlavu nad délkou jehly, tak už nemusíte. Délku jehly si zvolte podle toho, zda se vám bude lépe manipulovat s kratší nebo s delší. A také zda oceníte to, že na delší můžete najednou navléct více korálků. Pro začátečníky doporučujeme raději střední délku. Pro děti pak raději kratší, aby se jim s ní lépe zacházelo.

Na našem e-shopu najdete 5 délek jehel: 45 mm, 57 mm, 75 mm, 100 mm a 125 mm.

korálkovací jehly

Doufáme, že Vám náš článek pomohl. Přejeme hezké tvoření.❤️

Za Nubio, Jana