Jarní výprodej je tu! Nakupujte za zvýhodněné ceny.

Jak navlékat mezidílky do náramků

Na otázku jak nejlépe navlékat mezidílky odpovídáme docela často. Ptají se na to zejména začátečníci, což je úplně pochopitelné. V tomto článku si tedy v rychlosti řekneme, jak na to. Na navlékání nebudete potřebovat nic speciálního. Stačí vám mezidílek, který chcete navlékat, korálky, případně komponenty a návlekový materiál. My používáme elastomery značky Beadalon nebo Griffin. Jelikož se mezidíl navléká na dvojitý elastomer, je potřeba zvolit vhodnou tloušťku elastomeru. My vždy volíme průměr 0,5 mm. Zvolit můžete i užší, ale opak bychom nedoporučovali. Nezapomeňte si také před navlékáním zjistit průvlek korálků, abyste měli jistotu, že se vám do nich elastomer provlečený 2x vleze. Do 8mm a 6mm korálků se vám elastomer 0,5 mm vejde úplně v pohodě. 

Pokud už vše máte, jdeme na to. 

1. Náramek s mezidílem se vždy navléká od mezidílku. Nejprve si navlékněte jednu stranu a až následně druhou. Jedním okem mezidílu provlékněte elastomer a jeho konce spojte. Nezapomeňte elastomer nechat alespoň o 3 cm delší než je potřebná délka vašeho náramku. To z toho důvodu, aby se vám na konci dělal uzlík pohodlně.

jak navléct náramek s mezidílem navlékání mezidílku do náramků náramek s mezidílem mandala

2. Na spojené konce elastomeru začněte navlékat korálky. Navlékejte je od středu, tedy v tom pořadí, jak chcete, aby byly vedle mezidílku. Nejprve navlékněte korálek, který bude hned vedle mezidílu. Jako poslední budete navlékat korálky, které budou na opačné straně od mezidílu. Nejprve navlékněte jednu stranu a následně druhou. Druhou stranu uděláte úplně stejným postupem. Druhým okem mezidílu provlékněte elastomer a následně začněte navlékat korálky.

navlékání náramku postup postup výroby náramku z korálků s mezidílem

výroba vlastního náramku jak navlékat náramky s mezidílem

3. Pokud už máte navlečené korálky v požadované délce, stačí náramek jen zakončit.

navlékání náramku z korálků

4. Náramek zakončujte pomocí 3 uzlíků. Uzlík udělejte klasickým způsobem, jakobyste měli jen 2 konce. To, že na každé straně máte 2 vlákna elastomeru můžete nyní ignorovat. Nezapomeňte uzlíky pořádně utahovat, aby se vám nerozvázaly. A zároveň proto, aby byly co nejmenší.

zakončení náramku pomocí uzlíků zakončení náramku z korálku

ukončení náramku jednoduché zakončení náramku z korálků

5. Přebytečný elastomer ustřihněte. Snažte se jej ustřihnout, co nejblíže uzlíku, ať vám zbytky netrčí. Uzlík pak schováte tím, že jej provléknete do posledního korálku.

zakončení náramku pomocí uzlíků ustřihnutí přebytečného elastomeru

Náramek s mezidílkem je na světe. Nezapomeňte vždy zvolit správný průměr elastomeru. Infromaci o tom, jaký je průvlek jednotlivých korálků najdete vždy v parametrech produktu (dole pod obrázkem).
A pokud byste si chtěli udělat úplně stejný náramek, jako jsme dělali my, budete potřebovat: 

Růženín 8 mm 
Tygří oko purpurové 6 mm
Stříbrné štrasové rondelky 6x3 mm
Mezidíl mandala 
Elastomer
Nůžky

hotový náramek s mezidílkem postup jak vyrobit náramek z korálků jak navlékat korálky krok za krokem

Užijte si tvoření. 

Za nubio, Jana