Jarní výprodej je tu! Nakupujte za zvýhodněné ceny.

Jak si vyrobit valentýnské náušnice

14. února aneb den sv. Valentýna se blíží. Je to den, kdy se slaví láska, a symbol srdíček je všude kolem nás. Dopřejte si láskyplné tvoření valentýnských náušnic z korálků a dělejte parádu (nejen) na Valentýna. V tomto návodu najdete, jak na to.

Co budeme potřebovat?


1. krok

Ustřihneme si hedvábnou nit o délce cca 55 - 60 cm. Nit má na jednom konci již připevněnou drátkovou jehlu a na druhý konec si také můžeme navléct klasickou jehlu s očkem nebo ke konci nitě připevníme tenký drátek v půli přehnutý a stočený. To záleží na průvleku korálků a velikosti očka jehly. Já jsem měla přimotaný tenký drátek (0,3 mm).

korálkové náušnice srdce

2. krok

Začneme navlékat korálky podle grafického nákresu níže. První trojici korálků umístíme do středu ustřižené nitě.

Grafický nákres navlékáníGrafický nákres navlékáníGrafický nákres navlékáníGrafický nákres navlékáníGrafický nákres navlékáníGrafický nákres navlékání

 

korálkové náušnice srdce korálkové náušnice srdce 

korálkové náušnice srdce korálkové náušnice srdce

3. krok

Jakmile budeme mít hotové srdíčko, konce nitě zasukujeme v mezeře mezi dvěma korálky a provlečeme vedlejším korálkem, aby netrčel volný konec. Na špičku drátku naneseme trošku vteřinového lepidla a natřeme do průvleku korálků, kde jsme provlékali konce nití. Po zaschnutí přebytek nití odstřihneme těsně u korálku.

korálkové náušnice srdce

4. krok

Nyní si na ketlovací jehlu navlečeme 4 zlomky měsíčního kamene. Přebytečný konec jehly odštípneme a ketlovacími kleštěmi vytvoříme očko. 

korálkové náušnice srdce

5. krok

Do nejvrchnější mezery ve středu srdíčka navlékneme kovový kroužek a na něj jehlu se zlomky. 

korálkové náušnice srdce

6. krok

Nakonec do očka jehly navlékneme náušnicový háček a máme jednu náušnici hotovou. Teď už jen toto celé zopakovat a vyrobit druhou.

korálkové náušnice srdce

7. krok

Parádní náušnice jsou na světě a už se nemůžou dočkat 14. února!

korálkové náušnice srdce

PS: Vzor na srdíčko můžete také využít na výrobu korálkového přívěsku na klíče nebo ve větším provedení jako podšálek pod kávu pro vašeho miláčka. <3

Pro lepší pochopení postupu nesmí chybět ani video návod.

Návod na náušnice pro nás vytvořila Manufaktera.

Doporučené produkty11