Jarní výprodej je tu! Nakupujte za zvýhodněné ceny.

Jarní korálkový věneček na dveře

Jaro klepe na dveře a spolu s ním tady máme první jarní den. Přinášíme vám návod, jak si tématicky nazdobit věnec. K výrobě byly použity dřevěné korálky, které jsou v nabídce e-shopu Nubio docela krátce, ale i přes to si velmi rychle získaly velkou oblibu. Tak pojďme tvořit!

Co budeme potřebovat?

1. krok

Ustřihneme si drát o délce 3 m a začneme tvořit korpus věnečku. Drát si přehneme v půli. Za začátku bude práce s drátem náročná. Buďte opatrní na oči a okolí. Na pravý konec drátu navlečeme dva největší korálky a na levý jeden 16mm korálek a jeden největší korálek.

korpus věnečku

2. krok

Pravý konec drátu provlečeme levým největším korálkem v protisměru. 

provlékání drátů korálky

3. krok

Dále vždy navlékáme na pravou stranu 2 velké korálky a na levou stranu 1 „šestnáctkový“. A opět provlékáme druhým velkým korálkem v protisměru. Tímto způsobem pokračujeme až budeme mít navlečených 17 „šestnáctkových“ korálků a 35 velkých korálků.

navlékání korálků navlékání korálků

4. krok

Věnec uzavřeme tak, že na spodní drát navlečeme „šestnáctkový“ korálek, stáhneme jej dolů a tento drát provlečeme nahoru počátečním velkým korálkem.

uzavření věnce

5. krok

Na jeden konec drátu navlečeme 36. velký korálek a do protisměru jej provlečeme protějším drátem.

uzavření věnce

6. krok

Využijeme přebytečných konců drátů a vytvoříme z nich poutko na zavěšení. Oba konce stočíme pomocí kleští do sebe a vytvoříme očko.

tvorba poutka na zavěšení

7. krok

Dalším krokem je navlečení okrajových korálků. Na to použijeme 18 dřevěných korálků o průměru 14 mm. Nejprve si provlečeme 80 cm dlouhý drát horním středovým korálkem a pracovně zachytneme kolem poutka, aby drát držel. 

navlečení okrajových korálků navlečení okrajových korálků

8. krok

Mezi každé dva velké korálky navlečeme na drát jeden „čtrnáctkový“. Až budeme mít tuto část hotovou, oba konce drátu obtočíme kolem poutka.

navlékání korálků

9. krok

Nyní schováme nevzhledné drátkové poutko pod macramový provázek. Provázkem obmotáme očko kolem dokola a na konci uděláme mašličku.

tvorba macramé poutka odstřižení provázku

10. krok

Dolním prostředním korálkem provlečeme kousek přírodního provázku, na který zavěsíme dekorační dřevěné srdíčko. Uzlík schováme do průvleku korálku.

zavěšení dřevěného srdíčka zavěšení dřevěného srdíčka dekorační dřevěné srdíčko

11. krok

Teď už jen zbývá dozdobit umělými nebo sušenými přírodninami podle toho, co se vám líbí a hodí.

dozdobení věnce květinami dozdobení věnce květinami

Taky se nemůžete dočkat jarního sluníčka?

hotový věnec

Pro lepší pochopení byste neměli vynechat ani video návod:

Návod pro nás vytvořila Manufaktera