Jarní výprodej je tu! Nakupujte za zvýhodněné ceny.

Kámen Onyx - jeho význam a účinky

Onyx je nejen krásný a elegantní kámen, ale je také obklopen mnoha zajímavými vlastnostmi a tradicemi. Jeho jedinečná kombinace fyzické krásy a spirituální síly dělá z onyxu oblíbený výběr pro šperky a duchovní praxi. Ať už věříte v jeho léčebné nebo spirituální schopnosti nebo ne, onyx bezpochyby zůstává jedním z nejzajímavějších a nejvíce oceňovaných kamenů v historii lidstva. V tomto článku se podíváme blíže na jeho výskyt, barvu, účinky a spirituální význam.

Výskyt

Onyx je forma křemene, známějšího pod názvem chalcedon. Je to poměrně běžný minerál, ale kvalitní kusy onyxu vhodné pro šperkařství nejsou tak časté. Hlavní naleziště onyxu najdeme v Brazílii, Indii, Madagaskaru, Mexiku, Peru, Indonésii a v některých státech USA, jako je Kalifornie a Arizona.

Barva

Onyx je známý svými působivými pruhy, které mohou mít různé barvy, často v kontrastu s černým nebo velmi tmavým pozadím. Barvy pruhů mohou zahrnovat bílou, šedou, hnědou a červenou, což dává každému kusu onyxu jedinečný vzhled. Existuje i varianta zvaná sardonix, která kombinuje vrstvy červené, bílé a černé barvy.

Účinky

Onyx je často spojován se sílou, vytrvalostí a odolností. V duchovních praktikách se využívá k posílení sebevědomí, odvahy a vytrvalosti. Má také silnou spojitost s kořenovou čakrou, což pomáhá při uzemnění a posiluje fyzickou i duševní sílu. Onyx je také považován za kámen, který může chránit před negativní energií a pomáhat při meditaci a hledání hlubšího vnitřního klidu. Věří se, že pomáhá při řešení starých emocionálních ran, smutků a traumat, poskytuje podporu v náročných nebo stresujících obdobích.
Onyx údajně dodává také vytrvalost a nadhled při konfrontacích a udržuje v těle rovnováhu. Je považován za velmi magický kámen, který propojuje vnitřní a vnější svět. Dokáže pý posílit intuici, disciplínu a stimuluje logické myšlení. Říká se, že podporuje soustředění a uzemňuje, díky čemuž se hodí například do pracovny nebo prostoru kanceláří.
Používá se také někdy pro věštení nebo při astrálním cestování, při kterém poskytuje ochranu.

Čištění: Podržte jej pár sekund pod proudem tekoucí vody a následně nechte volně oschnout nebo osušte bavlněným ručníkem. Alternativou je čištění přes noc v misce s vodou a křišťálem.
Nabíjení: Onyx je velmi citlivý na na změnu teplot. Nabíjejte ho ve vodě a alespoň hodinu na přímém slunci.

Vhodný pro tato znamení zvěrokruhu: Kozoroh, Lev

Na našem e-shopu najdete onyx jako mini korálky v broušené variantě o velikosti 2 mm a 3 mm. Dále broušený 8mm onyx v černé barvě. Klasické kulaté korálky můžete využít v 8mm a 6mm variantě.

Přírodní onyx - korálky, broušené, 2 mm Přírodní onyx - korálky, černé, 8 mm Přírodní onyx - korálky, černé, broušené, 8 mm Přírodní onyx - korálky, černé, 8 mm

Minimalistický náramek z Onyxu a říčních perel. V kombinaci s náušnicemi.

Set náramku a náušnic z onyxu, říčních perel a hematitu náušnic z onyxu, říčních perel a hematitu

Doporučené produkty4