Jarní výprodej je tu! Nakupujte za zvýhodněné ceny.

Karneol - jeho význam a účinky

V tomto článku se podíváme na karneol, jeho výskyt, barvu, význam a účinky. Karneol je odrůda minerálu chalcedonu, který je tvořen oxidem křemičitým (SiO2). Karneol má v historii lidstva bohatý význam a byl používán ve více kulturách na různé účely. V egyptské kultuře byl karneol spojován s ochranou a měl být amuletem proti zlu. V antickém Římě byl karneol nosit jako symbol moci a odvahy. V indické kultuře byl považován za kámen prosperity a úspěchu.

Dnes je karneol stále vysoce ceněn pro svou schopnost posilovat vitalitu a energii. Je považován za kámen motivace a sebevědomí. Pomáhá nositeli překonávat prý lenost a apatii a povzbuzuje tvůrčí myšlení. Mnozí také věří, že karneol má pozitivní vliv na emocionální stabilitu a pomáhá překonávat stres a úzkost. Karneol také prý napomáhá zvýšit energii, říká se, že člověk který u sebe karneol nosí je více aktivní a kreativní. Karneol prý umí podnítit kreativní myšlení a přináší nové nápady a řešení. Zároveň má údajně vliv na emoční stabilitu a pomáhá posilovat mezilidské vztahy a zlepšuje komunikaci mezi lidmi.
Karneol je krásný a fascinující drahokam s bohatou historií a různými účinky. Bez ohledu na to, zda ho používáte jako šperk nebo ho máte jako dekorační kámen. 

Výskyt: Tento krásný drahokam se nachází po celém světě. Zejména pak v Brazílii, Uruguai, Indii, Madagaskaru a v některých částech Severní Ameriky. Karneol vzniká v pórech a dutinách hornin.

Barva: Charakteristickým znakem karneolu je jeho sytá červeno-oranžová až hnědočervená barva. Tato barva je způsobena přítomností mikroskopických inkluzí železa. Karneol může také mít odstíny od světle oranžové až po bohatě červenou, což ho činí atraktivním pro šperkaře a sběratele.

Vhodný pro tato znamení: Kozoroh, Beran, Blíženci, Rak, Lev, Panna, Štír

Karneol na našem e-shopu najdete v podobě zlomků nebo klasických korálků o velikosti 6 a 8 mm.

zlomky kamene karneol korálky karneol 8 mm korálky karneol 6 mm

Doporučené produkty2