Jarní výprodej je tu! Nakupujte za zvýhodněné ceny.

Labradorit aneb kámen proměny

Labradorit je jedním z nejzajímavějších a nejkrásnějších drahých kamenů, který má své jedinečné vlastnosti a účinky. Tento kámen je pojmenován po kanadské provincii Labrador, kde byl poprvé objeven. Jeho krása spočívá v jeho jedinečných barevných odstínech a lesku, kterým odráží světlo. Labradorit je známý pro svůj úžasný optický jev nazývaný "labradoritický lesk" nebo "labradorský jev". Tento jev je způsoben interferencí světla v tenkých vrstvách minerálu v kameni. Díky tomu mění svou barvu, když se díváte z různých úhlů. To vytváří efekt měnících se barev, který připomíná záblesky duhy.

Labrarodit je považován za kámen ochrany. Věří se, že vytváří ochranný štít kolem nositele, který pomáhá odrazit negativní energie, než aby dovolil, aby pronikly do jeho energetického pole. Bývá také spojován s posilováním intuice a duchovního růstu. Pomáhá prý otevírat třetí oko a podporuje hlubší porozumění vlastnímu já a okolnímu světu. O labradoritu se také říká, že může pomoci lidem, kteří prochází emocionálními změnami, tím, že jim poskytne klid a vyrovnanost. Má také pověst kamene, který pomáhá při změnách a transformacích v životě. Pomáhá prý také zpracovávat blokády a podporuje kreativitu.

Barva: Labradorit se nejčastěji vyskytuje v odstínech modré, zelené až po odstíny duhy, což ho činí velmi oblíbeným mezi sběrateli a milovníky krystalů.

Výskyt: Nachází na mnoha místech po celém světě, včetně Kanady, Madagaskaru, Ruska, Austrálie a Skandinávie. Každý z těchto nalezišť má svůj jedinečný odstín labradoritu.

Vhodný pro tato znamení: Vodnář, Rak, Střelec

Na našem e-shopu najdete labradorit hned v několika variantách. Nejoblíbenější jsou klasické kulaté korálky ve velikosti 8 mm a 6 mm. V podobě minimalistických korálků máme labradorit ve velikosti 3 mm a 2 mm. A pokud si chtěli své šperky ozdobit nepravidelnými tvary, určitě mrkněte na naše rondelky z labradoritu nebo na přívěsky či zlomky. Celou nabídku labradoritu najdete zde.

Přírodní labradorit - korálky, černé 8 mm Přírodní labradorit - korálky, černé 6 mmlabradorit korálky 2 mm

rondelky labradorituzlomky labradorit, korálky

Labrarodit v podobě přívěsků.

Přívěsek labradoritu s hadem Přívěsek z labradoritu, šedýPřívěsek z broušeného labradoritu s hranou z mosazi,