Jarní výprodej je tu! Nakupujte za zvýhodněné ceny.

Lapis lazuli - Drahokam bohatý na historii a významné účinky

Lapis lazuli je překrásný drahokam, který láká svou krásou a bohatou historií. Jeho jedinečná modrá barva a zářivé zlaté žíly mu propůjčují nezaměnitelný vzhled. Kromě estetické přitažlivosti je lapis lazuli také ceněný pro své účinky na fyzické a emocionální zdraví. Podívejme se blíže na jeho výskyt, barvu a významné účinky.

Lapis lazuli je tvořen především minerály lazuritem, pyritem a kalcitem, které společně tvoří jeho charakteristickou modrou barvu a zlaté žíly. Lapis lazuli je považován za kámen moudrosti a duchovního růstu. Má mnoho významných účinků a je spojován s několika aspekty lidského bytí. Má údajně schopnost podporovat intuitivní vnímání a propojení s vnitřní moudrostí. Přispívá k prohlubování meditačních stavů a umožňuje vyšší duchovní poznání. Podporuje prý jasnou komunikaci. Zlepšuje schopnost vyjádřit své myšlenky a pocity s jasností a sebevědomím. Je často používán jako amulet umožňující hladké a harmonické vyjadřování sebe samého. Dákaže údajně i zklidnit mysl a snížit úzkost a stres. Podporuje sebeuvědomění a sebeakceptaci, což vede k většímu pocitu klidu a harmonie.

Lapis má také historický význam v umění, například byl používán k vytvoření slavných modrých pigmentů pro malířské díla. Používá se především jako ozdoba a výzdoba šperků.

Barva: Převažující odstín je intenzivní tmavě modrá, která může být ozářena zářivými zlatými nebo bílými žílami. Barva velmi stabilní a odolná vůči ztrátě svého sytého odstínu i při dlouhodobém vystavení světlu.

lapis lazuli tromlovaný kámen

Naleziště: Lapis lazuli je sedimentární hornina, která se těží v různých částech světa. Největší a nejznámější naleziště se nacházejí v Afghánistánu, konkrétně v provincii Bádachšán. Další významná naleziště se nacházejí v Chile, Rusku, na severu Myanmaru a v některých oblastech Spojených států. 

Vhodný pro tato znamení: Kozoroh, Vodnář, Ryby, Býk, Panna, Střelec

Lapis Lazuli u nás najdete hned v několika variantách. Patří mezi ně např. 8 mm korálky, 3 mm a 2 mm minimalistické korálky.

8 mm korálky lapis lazuli, modrá barva  lapis lazuli korálky 3 mm

modrý lapis lazuli 2mm korálky  zlomky lapis lazuli

Kromě korálků máme také přívěsky z Lapisu.

přívěsek z Lapis lazuli   přívěsek z lapis lazuli, hrot

A pokud jste fanouškem spíše kamenů, namísto korálků, tak by vás mohl zaujmout náš tromlovaný lapis lazuli.

tromlovaný lapis lazuli

O lapisu je to vše. Pokud se chcete dozvědět něco o dalších minerálních kamenech, určitě mrkněte na náš blog.

Doporučené produkty4