Jarní výprodej je tu! Nakupujte za zvýhodněné ceny.

Návod na výrobu mini lapače snů s korálky

Pojďte si společně se mnou vyrobit mini lapač snů, který si můžete zavěsit do auta nebo jej třeba věnovat jako milý dáreček. Nenechte se mýlit, lapač snů neslouží pouze k odhánění zlých snů, ale celkově nás ochraňuje před negativní energií, takže si jej můžete umístit kamkoliv, kam potřebujete. Tentokrát jsem se rozhodla vyrobit lapač v mé oblíbené kombinaci barev jako je zlatá, zelená a hnědá. K těmto barvám jsem si vybrala matné korálky z taiwanského nefritu v zemitě zeleném odstínu. Ale vy si můžete vyrobit svůj lapač snů v barvách, které máte rádi.

Co budete potřebovat:
Kovový kroužek o Ø 5 cm
Bavlnku, stužky, krajky a peříčka v libovolných barvách
Minerální korálky o Ø 8 mm od Nubio
Nůžky, jehlu, háček na háčkování

1. krok
Výplet lapače lze pojmout dvěma způsoby. Pokud umíte háčkovat, můžete si vytvořit jednoduchou „květinu“ o dvou řadách (1. řada - 8 řetízkových ok, 2. řada - v každém řetízkovém oku vytvoříme 4 spojené dvojité dlouhé sloupky, které spojuje 5 řetízkových ok). Uháčkovaný výplet vypněte na kroužek.

lapač snů z korálků


Jednodušší variantou je postupné vyplétání sítě. Začněte základním navázáním bavlnky na kroužek ve stejnoměrných odstupech. Poté provlékejte bavlnku ve středu každého obloučku a takto postupujete, než se vytvoří hvězdicovitá síť. Zakončíte uzlíkem.

návod na lapač snů z korálků


2. krok
Zbylý konec bavlnky použijte k zavěšení korálku ve středu výpletu. Tento korálek má zásadní význam. Značí nás – jednotlivce, který je obklopen sítí, která symbolizuje celý vesmír.

jednoduchý lapač snů z korálků, krok 3


3. krok
Na kroužek navěste 3 bavlnky. Na každou navlečte po 3 korálcích, které vždy zajistěte dvojitým uzlíkem.

lapač snů do auta, provlékání korálků


4. krok
Nyní přichází na řadu navazování stužek a krajek. Doporučuji použít spíše užší šíře (ideálně o šířce 6 - 8 mm), aby takto malý lapač nepůsobil nevyváženě. 

lapač snů s nefritovými korálky

5. krok
Posledním krokem je umístění peříček. Při nákupu materiálu volte drobnější peříčka. Opět, aby hezky seděly k celému lapači snů. Brk peříčka zapíchněte do každého prvního korálku zavěšeného na bavlnce.

pověšení peříček na lapač snů


6. krok
Nakonec kouskem bavlnky přivažte korálek do středu háčkovaného výpletu.

připevnění korálků na lapač snů


7. krok
A máte hotovo! Doufám, že vám výroba mini lapače snů udělala radost. Pamatujte, že energie, kterou do lapače při výrobě vložíte, se vám bude navracet. 

hotový lapač snů z korálků a peříček

A tady najdete celý návod ještě i jako video. Tak hezké tvoření. 

Návod pro Nubio vytvořila Manufaktera❤️