Jarní výprodej je tu! Nakupujte za zvýhodněné ceny.

Tyrkys

Tyrkys je označován jako amulet cestovatelů. Je to posvátný kámen, který má prý ochranné léčivé účinky. Přináší do života štěstí, odráží negativní energii a čistí duši. Je vhodný pro meditaci a detoxikaci a zvyšuje lidskou intuici. Přináší lásku, vyrovnává mužskou a ženskou energii a prohlubuje milostné vztahy. Má také schopnost uklidnit řečníky před jejich projevem, mírní stres a strach a přináší štěstí a vnitřní klid. Působí proti depresi a vyčerpání. Podporuje kreativitu, přináší radost a bohatství a pomáhá v nalezení životních cílů a smyslu.

Pokud hledáte tu správnou životní cestu a smysl vašeho života, je to kámen právě pro vás. Pomůže vám otevřít mysl novým myšlenkám a nápadům a najít sílu k seberealizaci.

Tyrkys je prý vhodný pro lidi, kteří trpí poruchami výživy. Zlepšuje vstřebávání živin, reguluje kyselost žaludečních šťáv a zklidňuje žaludek. Má údajně pozitivní vliv na imunitu, tlumí bolest a stimuluje regeneraci tkání.

NalezištěAfghánistán, Turecko, Brazílie, Chile, Čína, Egypt, Mexiko nebo USA.

Vhodný pro tato znamení: blíženec, střelec, ryby, vodnář

  • Čištění: Tyrkys by se neměl ponořovat do vody, proto pro něj čištění pod tekoucí vodou není ideální. Lze jej jednoduše vyčistit pomocí hnědé rýže. Nevařenou rýži stačí nasypat do misky a tyrkys na ni na 12 hodin položit.
    Rýže by se po té měla vyhodit (nemělo by dojít k její konzumaci), protože do sebe absorbuje negativní energii z kamene.
  • Dobíjení: Následuje po očištění. Tyrkys se dobíjí na měsíčním světle. Při dobíjení na slunci by mohlo dojít k jeho vyblednutí.

Na našem e-shopu najdete tyrkys převážně v modré a zelené variantě a také v podobě zlomků, které prodáváme na váhu. Nabízíme jej ve velikosti 6 a 8 mm.

Syntetický tyrkys - korálky, matné, zelené,  Směsný tyrkenit s čaroitem a stříbrnou linkou Syntetický tyrkys - korálky, modré, fazetované Syntetický tyrkenit - zlomky

 

Doporučené produkty6