👩‍🏫 Dárky pro paní učitelku

Tyrkys

Tyrkys je označován jako amulet cestovatelů. Je to posvátný kámen, který má prý ochranné léčivé účinky. Přináší do života štěstí, odráží negativní energii a čistí duši. Je vhodný pro meditaci a detoxikaci a zvyšuje lidskou intuici. Přináší lásku, vyrovnává mužskou a ženskou energii a prohlubuje milostné vztahy. Má také schopnost uklidnit řečníky před jejich projevem, mírní stres a strach a přináší štěstí a vnitřní klid. Působí proti depresi a vyčerpání. Podporuje kreativitu, přináší radost a bohatství a pomáhá v nalezení životních cílů a smyslu.

Pokud hledáte tu správnou životní cestu a smysl vašeho života, je to kámen právě pro vás. Pomůže vám otevřít mysl novým myšlenkám a nápadům a najít sílu k seberealizaci.

Tyrkys je prý vhodný pro lidi, kteří trpí poruchami výživy. Zlepšuje vstřebávání živin, reguluje kyselost žaludečních šťáv a zklidňuje žaludek. Má údajně pozitivní vliv na imunitu, tlumí bolest a stimuluje regeneraci tkání.

NalezištěAfghánistán, Turecko, Brazílie, Chile, Čína, Egypt, Mexiko nebo USA.

Vhodný pro tato znamení: blíženec, střelec, ryby, vodnář

  • Čištění: Tyrkys by se neměl ponořovat do vody, proto pro něj čištění pod tekoucí vodou není ideální. Lze jej jednoduše vyčistit pomocí hnědé rýže. Nevařenou rýži stačí nasypat do misky a tyrkys na ni na 12 hodin položit.
    Rýže by se po té měla vyhodit (nemělo by dojít k její konzumaci), protože do sebe absorbuje negativní energii z kamene.
  • Dobíjení: Následuje po očištění. Tyrkys se dobíjí na měsíčním světle. Při dobíjení na slunci by mohlo dojít k jeho vyblednutí.

Na našem e-shopu najdete tyrkys převážně v modré a zelené variantě a také v podobě zlomků, které prodáváme na váhu. Nabízíme jej ve velikosti 6 a 8 mm.

Syntetický tyrkys - korálky, matné, zelené,  Směsný tyrkenit s čaroitem a stříbrnou linkou Syntetický tyrkys - korálky, modré, fazetované Syntetický tyrkenit - zlomky