Jarní výprodej je tu! Nakupujte za zvýhodněné ceny.

Účinky kamene Hematit

Hematit je železná hornina, která se vyskytuje v různých částech světa, včetně Brazílie, Kanady, Austrálie, Jižní Afriky a Spojených států.

Hematit se tradičně spojuje s mnoha pozitivními účinky na lidské tělo a mysl. Je považován za kámen síly, odvahy a odhodlání. Pomáhá údajně zlepšit sebevědomí a podporuje sebekázeň. O hematitu se tvrdí, že dodává sílu a vitalitu a to i při vyčerpání či v nemoci. Aktivuje skryté rezervy energie. Také je nám oporou ve chvílích duševního vyčerpání a velkého stresu, harmonizuje psychiku. Pomáhá překonat nejistotu a beznaděj. Podporuje údajně vůli, rozhodnost a odvahu. 
Pokud tedy hledáš kámen, který ti pomůže získat odvahu a sebedůvěru a zároveň podpoří tvé duševní zdraví, hematit by mohl být dobrým výběrem.

Je vhodný k meditacím, během nichž prý kolem nás vytváří ochranné pole vůči negativní energií.

Barva: Hematit se obvykle vyskytuje v různých odstínech šedé, hnědé, černé a červené barvy. Jeho typická barva je tmavě šedá nebo černá, což je způsobeno vysokým obsahem železa. V některých případech může hematit vykazovat jasnější barvy, jako jsou například stříbrná, bílá nebo hnědavě červená, což je způsobeno odlišnými podmínkami jeho vzniku. Výskyt barev může být ovlivněn také různými faktory, jako jsou příměsi jiných minerálů, živly a podmínky v okolí, kde kámen vznikl. Celkově lze říci, že hematit je známý především pro své tmavé barvy, které jsou nejtypičtější pro tento kámen.

Vhodný pro tato znamení: Beran, Kozoroh, Štír.

Čištění: Očištění provádějte pouze krátce pod tekoucí vodou.
Dobíjení, následující po očištění: Hematit lze dobíjet jakkoliv dlouho na přímém slunci.

Na našem e-shopu najdete hematit v různých velikostech. Ať už mini korálky ve velikosti 2, 3 a 4 mm. Tak i větší o velikosti 4, 6, 8 a 10 mm. V nabídce máme také v různé barvy, např. zlatá, platinová, modrá, zelená a vícebarevná.

Syntetický hematit - korálky, pokovené, třída A, modré, 8 mm hematit stříbrný 8 mm korálky Syntetický hematit - korálky, broušené, syntetický hematit 8mm vícebarevné korálky

Ve šperkařství se používají oba typy hematitu - jak přírodní, tak i syntetický. Přírodní hematit se těží z různých míst po celém světě a používá se pro výrobu šperků, jako jsou náramky, náhrdelníky a náušnice. To stejné platí i pro syntetický hematit. Přírodní a syntetický hematit se vzhledově může trošku lišit, ale oba mohou mít podobné fyzikální a chemické vlastnosti. Na našem e-shopu najdete především syntetickou variantu tohoto kamene.

Kromě klasických kulatých korálků máme z hematitu i méně typické tvary.

hematit válečky zlatá drúza hematitusrdíčka hematit syntetický kostičky hematit 2 mm Syntetický hematit - donutky, 12x4 mm

Doporučené produkty12