Jarní výprodej je tu! Nakupujte za zvýhodněné ceny.

Účinky kamene spinel

Spinel je nádherný kámen s bohatou historií, významem a účinky. V tomto článku se podíváme na výskyt, význam, účinky a barvy. Je často spojován s různými léčivými účinky a duchovními vlastnostmi. Tradičně byl považován za ochranný kámen, který chrání svého nositele před negativními energiemi a nebezpečím. Negativní energii dokáže údajně pohltit a nositelé pak mohou cítit úlevu či úbytek stresu a únavy. Také se říká, že spinel podporuje emocionální rovnováhu, odstraňuje stres a napomáhá k lepšímu spánku. Spinel je kámen fantazie, podporuje údajně kreativitu a dokáže tišit nejistotu a obavy. Dodává také prý sílu pokračovat dále a uzamňuje energii.

Občas se označuje jako kámen vytrvalosti a traduje se, že napomáhá najít řešení z životních problémů a dodat pozitivní pohled a energii. Je to kámen naděje a napomáhá podporovat smyslné prožitky. A objevovat a ocenit krásy v životě.

Náleziště: Kámen spinel se nachází v různých částech světa, včetně zemí jako Myanmar (Barmě), Srí Lanka, Tanzanie, Vietnam, Tádžikistán a mnoha dalších. Jedním z nejslavnějších nalezišť spinelu je Mogok v Myanmaru, kde byly objeveny některé z nejvzácnějších a nejkrásnějších exemplářů tohoto kamene. Spinel je často spojován s granátovými krystaly, které jsou známé svou krásnou červenou barvou.

Význam: Spinel má bohatou historii spojenou s korunovacemi, šlechtou a císařskými rodinami. V minulosti byl často zaměňován s jinými drahými kameny, jako je rubín nebo safír, kvůli své podobné barvě. Význam spinelu spočívá v jeho kráse a vzácnosti. Mnoho historických šperků a korunovačních klenotů obsahuje spinel, který symbolizuje bohatství, moc a krásu.

Barva: Nejběžnějšími barvami spinelu jsou červená, modrá, černá, růžová, oranžová, fialová a dokonce i bezbarvá. Spinely s červenou barvou jsou často zaměňovány s rubíny, což činí jejich historickou hodnotu ještě větší.

Čištění: Spinel se čistí pod proudem tekoucí vody. Stačí jej dát na pár sekund pod tekoucí proud vody a následně nechat oschnout.
Nabíjení: Spinel se nabíjí na slunci. Nenechávejte ho ale nabíjet déle než 20 minut, při dlouhém záření by mohl ztrácet barvu. Můžete ho dát nabíjet společně s křišťálem.

Vhodný pro tato znamení zvěrokruhu: Štír, Býk, Panna, Váhy, Lev, Blíženci

Na našem e-shopu najdete spinel hlavně v jeho minimalistické verzi malinkých 2mm a 3mm broušených korálků. Nově máme tyto korálky také ve 4mm variantě.

korálky spinelu 3 mm 2 mm korálky spinelu v černé barvě

A pokud byste chtěli ze spinelu hotový náramek, můžete mrknout na naši nabídku hotových šperků.
náramek ze spinelu a hematitu 

Doporučené produkty8