Jarní výprodej je tu! Nakupujte za zvýhodněné ceny.

Malachit a jeho účinky

Malachit je fascinující drahý kámen, který má bohatou historii a mnoho zajímavých vlastností. Podívejme se na některé z jeho klíčových charakteristik. Malachit je karbonátový minerál, který se vyskytuje ve větším množství v různých částech světa, zejména v oblastech s ložisky měděných rud. Má bohatou historii spojenou s léčebnými a spirituálními vlastnostmi. Už v dávných dobách byl používán jako amulet či talisman, a věřilo se, že přináší ochranu a štěstí svému nositeli. Egypťané a Římané používali malachit k výrobě šperků a soch, a byl také často používán v malbách a mozaikách.

Barva: Barva malachitu je zpravidla intenzivně zelená a může se lišit od světlejších odstínů až po hlubokou smaragdovou zelen. Jeho vzhled je charakteristický díky pruhovanému nebo žíhanému vzoru, což ho činí snadno rozpoznatelným.

Duchovní a energetické účinky:
Malachit je často spojován s duchovními a energetickými účinky. Věří se, že podporuje emocionální vyrovnání a pomáhá odstraňovat negativní energii. Může posilovat sebevědomí a sebekontrolu a pomáhat v procesu sebeobjevování. Někteří lidé ho používají k meditaci, aby dosáhli hlubšího spojení s vlastním vnitřním já. Je to kámen změny a kreativity. Díky malachitu lidé mohou konečně přijmout, že nejsou dokonalí a že má každý i stinné stránky. Díky rozpoznání a uvědomění si těchto stránek pak může dojít k růstu. Může vám také pomoci najít a prohloubit vaši lásku k životu a úctu k vám a vašemu tělu. Učí prý také vyrovnanost, trpělivost a přijímání nepříjemných věcí jako je zklamání nebo neúspěch. Napomáhá údajně k poučení se z vlastních chyb. Podporuje sebevědomí, pomáhá překonat stydlivost a otevírá lidské srdce k lásce. Používá se také jako ochranný kámen, například při cestování nebo proti negativním energiím.

Výskyt: Malachit je minerál, který se vyskytuje v různých částech světa, a jeho ložiska se nacházejí ve různých geologických prostředích. Nejčastěji se malachit vyskytuje v Afrece, například na území Zambie, Konga, Namibie nebo Jihoafrické republiky. Na území Evropy se vyskytuje zejméne v Rusku. Dále se vyskytuje v Americe, Kazachstánu nebo v Austrálii. Jde jej zkrátka najít téměř po celém světě.

Čistění a nabíjení:
Čistění:
Malachit čistíme pod proudem tekoucí vody. Stačí jej pár vteřin podržet pod proudem vody a následně nechat oschnout.
Nabíjení: Malachit nabíjíme na přišťálu na denním světle nebo na slunci.

Vhodný pro tato znamení zvěrokruhu: Býk, Štír, Střelec.

Malachit je nádherný kámen s bohatou historií a mnoha významnými účinky. Jeho krásná zelená barva a unikátní vzor ho činí oblíbeným jak pro šperky, tak i pro duchovní a léčebné praktiky.

Malachit je velmi oblíbeným kamenem i u našich zákaznic. Korálky z malachitu u nás najdete hned v několika variantách. Minimalistické korálky v broušené i hladké variantě máme ve velikostech 2 a 3 mm. Kromě malinkých korálků ho nabízíme i ve variantě 6 mm a v 8 mm velikosti ho máme i v syntetické variantě, kde najdete i zajímavá barevná provedení. A pokud máte raději nepravidelné tvary, můžete mrknout na naše zlomky z malachitu.

malachit 3 mm korálky malachit 3 mm zlomky malachitu malachit korálky 8 mm syntetický malachit